26 Mayıs 2015 Salı




Etkinlik yapmak  çocuğu sadece meşgul etmez, ince motor becerilerini, kavram bilgisini(renkler, sayılar vb.),sözel becerilerini, düşünme becerilerini ve bilimsel bilgilerini geliştirir. Okulla beraber ailenin de çocuğuyla vakit geçirmesi açısında aile içi etknlikler de  önemlidir. Aile bu tutumu önemsedikçe çocukta maddeci tutuma karşı uzaklaşma görülecektir. Yani oyuncak satın alınır düşüncesinin tersine oyuncak üretilir anlayışı belirginleşecektir. Akabinde yaratıcı düşünme becerisini ortaya çıkarmakla birlikte özgüven duygusunu da artacaktır. İnce motor becerilerin gelişmesiye birlikte duygusal olarak da rahatlamasına fırsat verecektir. Çünkü etkinlikler çocuğun sadece elleriyle uğraştığı bir uğraş değildir, zihnen de boşalmasına, etkinliğiyle kendisini ifade etmesine, enerjisini daha sakin uğraşlarla atmasına yardımcı olacaktir. Özellikle dikkat dağınıklığı olanlara konsantrasyonu hiperaktif olanlara da sabretmeyi öğretecektir. 

Burda anneden sonra çocuğun eğitiminde ikinci en önemli faktör olan öğretmene önemli işler düşüyor. Çocuğun etkinliklere karşı dikkatini çekmek, ilgi uyandırmak, malzeme çeşitlendirmek gibi… Burada öğretmen ufak uyarıcılarla çocuğu yönlendirip, yaratıcılıklarını desteklemelidir ki asla basmakalıp etkinlikler yaptırmamalıdır. bu uyarıcılar bobin, soda şişesi, oyuncak top… şeklinde olabilir. 


Ben de bu bloğu etkinlik faaliyetlerimi daha düzenli takip edip, olumlu olumsuz  dönütleri dikkate almak için açtım. Toplu etkinlik faaliyetlerimizi de daha kolay takip edebileceğimizi düşünüyorum. Atölye içi faaliyetlerde biribirimize yardımcı olup düşünce zenginliğiyle ortaya daha çeşitli fikirler, etkinlikler çıkar ve bu da bizim etkinlik arşivimiz için faydalı bir birikim olacaktır.

1 yorum: